Libra d. 26/6 2018

Det var en lidt ulden vejrudsigt denne tirsdag – men grejet var for de flestes vedkommende stoppet i bilerne, og vejret så faktisk hæderligt ud ved Hundested. Det endte med at Havgassen med Jørgen, Henning og Kenneth ville køre lidt før normal tid, og så kunne jeg halse efter som sidstemanden.

Klart vand gør gode dyk bedre…

Da jeg kom til Hundested var båden i vandet og rigget til. Det tog ikke lang tid at putte 4 mands grej i båden – for en gangs skyld lykkedes det os ikke at fylde den helt – og inden vi så os om, var vi på vej ud af havnen med Jørgen ved roret. Vind var der lidt mere af end forventet – men ikke værre end, at vi kunne sejle med fornuftig fart mod Libra. Tech-Kenneth beholdt selvfølgelig dragten på – og tog vist også blyet på inden vi var fremme. Det var også kun 25 grader eller noget i den stil.

Så mangler man jo bare en skyder…

Lidt varmt var det måske, for Kenneth meldte ham og Henning til at binde på og som sagt så gjort – inden længe var der ro! Jørgen og jeg fik vistnok vendt det vigtigste af verdenssituationen (dvs. dykkerplanerne i store linjer resten af sommeren). Kenneth og Henning tog et lang dyk og var ualmindeligt begejstrede, da de kom op – der blev berettet om konge-sigt og masser af sej på og over vraget.

Kenneth valgte vist at stå sikkerhedsdykker for Jørgen og mig – for han beholdte i hvert fald alt udstyret på, mens vi kittede op.

Der lå masser af fisk inde under vraget

Vi kom i vandet og gled ned gennem vandsøjlen, der var fyldt med partikler lige indtil vi ramte toppen af vraget, hvor det klarede fint op, og så var sigten ca. 10-15m.

Vi tog en runde om vraget og tog os god tid til at betragte alt det fine liv, blandt andet rødnæb, søpølser, nøgensnegle, sej, torsk, troldhummer osv. Varmt var det ikke – temperaturen viste sølle 7 grader – og jeg fortrød, at jeg havde droppet varmevesten – man bliver åbenbart hurtigt forvent..

Der var en svag strøm på bunden, men ikke nok til at genere, så vi hyggede en rum tid på bunden – jeg tror der gik 35-40 min, inden Jørgen gik op og yderligere 5-10 min før jeg fik nok af kulden.

Buskhoved

Tilbage i båden var der god stemning, og selvom Jørgen prøvede at spolere den ved at sejle, så øllen sprøjtede på vejen hjem, så var det med store smil, at vi riggede af i havnen, inden vi stak næsen mod hhv. Ølsted og Farum.

Tak for en god tur – og tak til de 3 andre, som tog turen til Farum og parkerede båden.

Steffen