Havbasse Baywatch – 21/6 Farum Svømmehal

Fire mand ved nu alt muligt f.eks. hvor iltflasken uden ilt er, hvilke døre der ikke er nødudgange, at Thoma’s udsende snyder, … hvor mange branddøre og hvor de er. Og en hel masse andet vi håber aldrig at få brug for.

elivredderprøve

Men tilbage til udgangspunktet. Vi skulle have ferie. En velfortjent og lang pause, hvor alle skavankerne kunne hele og lysten til at kramme mænd kunne opbygges! Og så kom det lige bag på Stefan, at vi ikke, som vi plejer kunne komme på nedtrapning! De lukkede bare hallen og sagde sommerferie! Så sidste gang var altså sidste gang! Ikke noget UV-Rugby i næste uge!?! For ikke at sige lukket sauna!!!

Det hjalp ikke at påpege fordoms meritter, så som Stefans overarme, svømmestil eller gakkede-gang-art. Selv det, at Stefan i en fjern fortid bedrev livredning i selv samme svømmehal hjalp ikke. Der skulle to ting til: Piv og Lone! De fandt hurtigt en løsning, vi skulle bare have egen e-livredder. Og nej en e-livredder er ikke noget med computere og e-sport. Det er meget værre!

Mandag meldte Thomas H. og Stefan sig og fik aftalt prøve om torsdagen. Tox, Lennart, Dennis, Henning og Henrik R, meldte sig efterfølgende. Og mandag aften fandt vi så lige ud af at den der livredder ting kræver andet en leg i vandet! Alarmering og evakueringsplanner, kendskab til hallen og dens omgivelser, så noget med adfærd – det er et kapitel for sig! For så endelig at ramme vandet, hvor fri leg, som vi plejer, er forbudt!

elivredderprøve – introduktion af Pi og Michael

Det lykkedes, at få dommerlivredderne til at tage to mere til prøve torsdag. Så nu var det bare, at følge instruktionen, ordrerne og kunne sin førstehjælp!

Vel mødt kl 17:30 til et hurtigt bad og ud på kanten … uden sauna! Det har jeg aldrig prøvet før. Her mødte jeg to søde Dommerlivreddere Pi og Michael. Så var der bare lige det med de andre 3. Nåja, Havbasser og mødetider! 10 minutter for sent og i fuld påklædning. De troede vi skulle op til den gamle prøve med bjærgning påklædt. Det er her Thomas’s snyd kommer ind. Han ligner en teenager, men kan sin livredder historie helt tilbage til 1848 hvor han …. Nej det bliver for lang en beretning! Spørg ham selv, men det er på eget ansvar!

På med vanten en tur rundt enkeltvis og kigge på faciliteterne. Undervejs skulle vi fortælle, hvad vi så og hvad betydning det havde for sikkerheden. Trin et overstået. Her fulgte Tox og Henrik med for at sikre at vi kendte de skjulte detaljer i omgivelserne. Herefter trådte vi til side og overlod scenen til vores helte; Thomas og Stefan. Efter halvanden time fik Stefan og Thomas bestået og så kom turen til Tox og Henrik.

elivredderprøve – Thomas leger med dukke og Stefan ser misundeligt til.

Trin to spørgsmål i førstehjælp! Her kom jeg i mit rette element; en person bliver dårlig i saunaen, hvad gør du? Som Havbasse henter jeg selvfølgelig mere øl, det må jo være abstinenser, og de skal behandles med alkohol eller suppe! Uden suppe må det blive øl. Men nu skulle jeg jo svare politisk korrekt! Så personen ud af saunaen, enten køles ned, og/eller have noget at drikke eller/og eventuelt have sin medicin, hvis der var tale om diabetiker eller lignende. Om jeg ville give insulin? Det er så her at alarmklokkerne skal ringe!!! Jeg er livredder ikke medicinmand, og hvad, hvor meget, hvordan er uden for mit felt. Så medmindre personen selv kan eller kan give troværdig instruktion så svaret er nej!

Nå men så svømmeprøve! 50 m på tid, svømning med overblik – jeg startede med at smide brillerne, så kan jeg ikke se noget overhovedet! Så 150 meter fri svømning uden at rører kanten, direkte efterfulgt af dykning efter dukke, til overfladen og vise dukkens og eget hoved sikkert over overfladen. Smide dukken og dykke efter den når den rammer bunden. Det er skizme lige som at spille UV-Rugby, tabe bolden og hente den igen!

Så bjærgning, optagning, mere leg med dukke nu med computer (der er lidt e-sport i det her), men de kalder den hjertestarter! Det er åbenbart en kedeligt sport når der kræves elektrisk stimuli for at holde sig vågen.

Hvis du vil se hvad vi ellers lavede, er der en udmærket video på 11 minutter her (Youtube Link):

På en eller anden måde fik jeg tid til at overveje mit valg af makker – ikke fordi Tox er en dårlig makker! Men for fanden hvor ville det have været meget nemmere at slæbe rundt på Stefan!

Efter to timer … hvor Tox havde trykket ekstra meget på mit ømme ribben, kørt min ædlere dele af på basinkanten. Og jeg tabte Tox’s hoved på kanten, fik næsten vredet hans arm af led, og druknet ham … sagde dommerlivredderne at vi havde bestået!

De beroligede os i direkte fortsættelse med, at de på henholdsvis 10 og 8 år aldrig virkelig havde reddet nogen! Så vi skulle være glade for, ikke at få brug for vores viden og erfaring! Samt at vi nu måtte forestå livredningen i Havbasserne … de ved vist ikke meget om Havbasserne … i svømmehallen!

elivredder prøve – kunstigt åndedræt ved basin kant

Stor tak til Piv, Lone, Pi og Michael for deres indsats, og tillykke til Havbasse Baywatch teamet!

Ps. Skal vi ikke have vores egen Baywatch Havbasse mailliste, så vi kan udveksle erfaringer 😉