Lysekil Wrap up d. 9-13/5 2018

9. maj
Vi stod op til et formidabelt solskin og blå himmel. Vinden var i sydøst og der var ikke meget af den. Så formiddagsdykket blev gjort på Amasis. Turen der ud gik fint. På den anden side af Gäven var der dønninger med lidt bølger, men ikke noget, der kunne minde om dagen før.

Rødkoral

Strøm var der heller ikke meget af. Vi fik hurtigt loddet vraget og smidt Henrik i vandet for at binde på. Derefter fulgte Eskil og Henning, så Hans og derefter Peter og Kenneth. Og til sidst Søren og mig, som skulle binde af.

Kaptajnen venter på at det bli’r hans tur

Alle havde et godt dyk. Nul strøm på vraget og ca. 8-10 meter sigt. Der var bundet på en af daviderne på broen. En fin tur rundt forskelliges steder på vraget. Det er godt nok faldet noget sammen siden sidst, vi var der. Dækspladerne bag broen er styrtet ned i vraget og den store anemone er væk. Men eller lignede Amasis sig selv med en formidabel begroning og forskellige fisk, der svømmede forbi en.

Juhl klarede den endnu en gang!

Eftermiddagsdykket blev taget på Berggylte skær. Hjul, Kim, Jørgen og Lennart nåde lige at komme til andetdykket. Jeg tog en tur med Peter og viste ham rødkoraler og pudestjernerne. På vej der ud hilste vi på Søren og hans hummer, den der forleden lå lidt længere om hjørnet. Den har nu gravet sig ned på højre siden under klippen, der hvor slugten snævrer sig ind for at blive rigtig bred på den anden side. Alle have et godt dyk.

God middag og god aften…

Aftensmaden blev, som vanligt på skiftedagen, indtaget på restaurant Luna Café. En 6 retters menu med store vin menu/paket. Vi sad ude på terrassen og indtog det hele + lidt ekstra. Vi sad der hele aftenen og var de sidste, der forlod stedet. Det var bare super godt som altid! Og i super godt selskab!

10. maj
Der var lidt stille den morgen. Søren og Peter var ikke helt friske efter aftenens udskejelser, og Hans skulle lime sine våde tørdragter.

Det tog lidt tid at blive klar til afgang

Dykket blev taget på ydersiden af Gäven, da der var østenvind. Jeg tog Jøren en tur til hulerne, der var fyldt med store berggylter, blåstak og rødnæb m.m. Ind gennem kanalen og over på væggen på den anden side. Vi fandt bl.a. er rigtig stor sej, som stod i en hule og hyggede sig. Efter 50 minutter var vi tilbage i både, hvor Kim kunne berette at Baracuda/Ballerup dykkerklub havde været forbi, men også kystvagten, som truede med bål og brand – og bødeblok, hvis vi ikke kom væk. Kim var ude med den helt store gulvviolin, og fik lov til at vente, til vi var kommet tilbage i båden. Surt 🙁

De var nu flinke nok, da bødeblokken var pakket væk!

Eftermiddagsdykket blev taget på i lagunen på den vestlige side af Gulskær. Jørgen og jeg tog en tur nord om pynten. En ganske fin tur. Klippen var bl.a. oversået af slangestjerner.

Slangestjernerne var meget talrige og dækkede bunden…

Herudover var der en del taskekrabber, kammuslinger, troldhummer. På de lave var der mange berggylter, blåstak og rødnæb samt indtil flere hummere og et mylder af nøgensnegle. Alle havde et godt dyk. Hans blev våd som vanligt, Kim havde glemt sin inderdragt og Manley lygten.

Smeden dykker endnu…

Aftensmaden stod Jørgen for. En god asiatisk kylling i stærk karry med ris, koriander og mere chili:)

Turens eneste nat dyk tog vi ved Slägö. Det lignede sig selv. Der blev set hummer på klippen og så var der rigtig mange nålefisk.

Der var nålefisk overalt på det lave

Den 11. maj
Morgendykket blev taget på Berggylte skær. Efter den ballade med kysvagten, må vi jo nøjes med det. Søren fandt endnu en hummer lige ved siden af den, der ligger i den snævre passage i kløften. De var fotogen. Søren fik den på video, og vi andre hilste også på den.

Ny eller gammel? Der blev set mange i år!

Manley fandt nogle slimbændelorm lige ved Sørens Hummer:) Ellers blev der set på rødkoraler, pudestjerner, baby-hummer og alle fisken på det lave (berggylter, blåstak, rødnæb, havkarusser osv.).

 

Eftermiddagsdykket blev taget på Skår. Det lignede sig selv. Tror alle så har været der i år! For nogen af os var det tredeje gang. Der blev set hummer, flade, troldkrabber, fløjfisk, men ingen rejer, selv der var flere der ledte efter dem. Alle havde et godt dyk.

Festmiddag på terrassen

Festmiddagen bestod af byg-selv rejemad (pil da selv dine rejer) forret, hjemmelavet byg-selv burger med hjemmebagte boller. Faktisk var der flere, der måtte levne halvdelen af deres bolle. Til sidst blev der serveret brændemærkede pølser til stor jubel for alle. De var gode, selv om det var svært at få mere ned! Hjul/Lennart havde selvfølgelig glemt at fortælle os andre, at der var en dessert. Den blev dog serveret et godt stykke ud op aftenen efter mange GT’er m.m. Resten af aften blev brugt på at diskutere, hvor vi skulle dykke dagen efter.

Den 12. maj
Der var lidt stille dagen derpå. Alle møllerne var i stykker og stod helt stille. Kom dog af sted i rimelig tid.

Jørgen ser veloplagt ud!

Vi forsøgte os med en tur på Amasis, men valgte at ”revurdere”, da dønningerne var rigtig store allerede før vi nåede ud til Gäven. Vi valgte i stedet at dykke på drop-offet ved Gäven. Her var vandet rimeligt roligt. Søren valgte at blive i båden og passe på os andre. Alle havde et godt dyk, og alle fandt tilbage til båden uden problemer. Oppe på plateauet (ca. 20 meter) var sigten rigtig god. Peter og jeg var de sidste, der

Vi er blevet forvente – vi gider næsten ikke at samle kammuslinger i Lysekil

var der indtil flere pænt store kammuslinger. Derefter svømmede vi hele vejen sydvestpå til vi nåede Gäven. Manley mødte vi på vejen, som havde fundet en kvabso (stenbider) lige hvor ankertovet lå. Ved Gäven fandt vi hummer. Dem, der tog turen på væggen til 40 meter’s hummeren, så de sædvanlige rødkoraler, fjerstjerne, pude stjerne, store troldhummer og nogle små fine søharer m.m.

En stenbider kan godt ha’ røde øjne uden at være albino

Eftermiddagsdykket var turens sidste dyk, og det blev taget på Gåsaklevan. Fin sejltur derover på helt fladt vand. Vi var dog ikke alene. Et dykkercenter havde dykkere i vandet, så vi måtte ligge i solsiden. Det var faktisk også helt ok, især efter dykket i det 5 grader kolde bundvand. Peter og jeg tog en tur ned til hummerne i hulen på ca. 35 meter. Herefter langs klippen på den modsatte side hvor vi bl.a. mødte indtil flere trolkrabber. I sprækkerne var blåstak, rødnæb, sortvels og meget mere. Da vi var tilbage under båden, svømmede vi længere på det lave hvor vi nød nøgensneglene, masser af store berggylter m.m.

Gåseklevan er altid et sikkert hit!

Da vi kom op var den anden dykkerbåd væk. Til gengæld lå der en robåd med to fridykkere! Respekt for det. Under mig også over, vi kom forbi et helt frisk tov, der bare forsvandt i dybet. Alle havde haft et godt sidste dyk, og så var det tilbage til havnen og tømme båd, op på trailer og hjem og pakke kompresser og alt muligt andet ind i Havkassen. Det gik fint og uden problemer.

Der er nogle velvoksne søpindsvin i dybet

Aftensmaden havde Hjul og Lennart stået for sammen med Jørgen. En god kylling i karry-gryde med ris, med forskelligt tilbehør. Rigtigt godt! Det blev en stille aften, da alle skulle køre tidligt.

Den 13. maj
Vi fik pakket det sidste i bilerne og ryddet og støvsuget vognene. Alle forlod lejeren ca. kl. 8 efter der var sagt pænt farvel og god rejse.

Crew – mest Piv!