Johannes L d. 26/5 2018

Så kom dagen, hvor en gammel Havbøsse skulle prøve om dykning stadig var noget for ham, så jeg havde tilsagt ham til at møde i svømmehallen kl. 0900. Vejrudsigten så lidt ulden ud, noget med regn og torden, men jeg tænkte, vi ser på det. Da der ikke var andre, der ville med på begyndervrag, måtte jeg også tilkalde en dæksdreng.

Har Kaptaijenen husket det hele?

Vi fik pakket Havtasken og drog mod Helsingør, solen skinnede og det blæste lidt, men bøssen var ved godt mod. Kursen blev lagt og det gik fint derudad med 20 knob i fint vand.

Så lagt – så godt!

Vraget blev fundet, dræget kastet ned på sandbunden, og jeg gjorde klar til at gå ned og tjekke sigt og dræg. Dræget lå lidt fra vraget, da vinden havde hevet lidt i det, men i bedste formandsstil tog kaptajnen sagen i egen hånd og fik det slæbt ind i lastrummet og tænkte, der må det ligge fint, det er jo tungt, og så op og hente bøssen, der allerede var i vandet og var lidt stresset, men efter lidt ro i overfladen, gik vi mod dybet ned på bunden og fik ro på. Og så begyndte eventyret! Vi gik agter ud stille og rolig, der var mange rødspætter og små torsk. Vi gik rundt til skruen og videre rundt om stævnen og til bund tovet, der hade rykket sig 2 meter. Jeg slæbte det ind i lasten igen, og vi tog en halv tur mere. Man kan jo nå rigtig mange gange rundt på en 12 liter, men det må blive en anden dag.  Tilbage til tovet og stille og roligt op, hvor dæksdrengen ventede med mobilen i hånden. Selvfølgelig, hvad skal man ellers lave, når der ikke er tøser på stranden.

Jens er glad efter et par omgange med Kaptajnen…

Nå, men op i båden med en glad bøsse og mig efter. Og så lidt sodavand og en bolle og mod havn igen, det havde blæst lidt op, men det var fint alligevel. Vel i havn og pakke og så hjem. Fin tur og en glad Havbøsse-Jens, jeg skulle hilse!

Søren

PS. Husk at fylde benzintanke helt op, så andre ikke skal betale for det!