Uv-jagt Bornholm d. 27-29/4 2018

Vi blev inviteret til Bornholm for at give et begynder undervandsjagt kursus til en kollega (Per). Dette fantastiske tilbud greb Mikkel og Jess, og vi kontaktede den lokale undervandsjagt-guru Henrik Weis Sørensen.

Man må jo være der, hvor fiskene er – når de er der!

Han flyttede til øen for et år siden. Henrik var total klar og havde forberedt weekenden og spots til mindste detalje, ud fra hans store viden om øen og spots.

Vi pakkede og spændte traileren for og kørte i samlet trop til solskinsøen. Vi var positivt overrasket over sommerhusets høje kvalitet, og fik tildelt vores eget værelse med dobbeltseng (Luxsus).

Skønt vejr at gøre klar i…

Vi startede fredagen med et intro dagsdyk ved Snogebæk strand. Det var et hyggeligt lille spot, og der var masser af liv under overfladen. Vandet var noget koldere end spildevandet på Sjælland, men til gengæld skinnede solen fra en skyfri himmel. Der blev samlet lidt flade, der generelt var tynde, men vi fandt også et par stykker, der kunne bruges til stjerneskud. Henrik kunne fremvise både pighvarre og stenbider der alle blev genudsat.

Per var godt i gang og udviste god kompetence i vandet, så vi følte os trygge til dagens næste tur. Henrik havde udpeget et godt havørred spot til natdyk (lokalitet ukendt, men en lille grusvej på østkysten). Der var mange fisk, og vi så en del nedfaldsfisk og meget slanke ørreder, måske det var hornfisk? Men der var også store fisk imellem med god kondition, og der blev skudt et par flotte basser. Den største på 4,8 kg. Vi nød den smukke natur under overfladen, der er meget anderledes og smukt.

Man må godt være glad med sådan en fangst!

Næste morgen blev nydt med kaffe og ostemadder i solen på terrassen. Dagens dag tur gik til Hammeren ved Sandvig bugten. Det viste sig at Pers familie havde 2 huse her 50 meter fra stranden, så der var god omklædning og mulighed for at socialisere med de lokale.

Igen smukt under overfladen, og aldrig har jeg set så mange fladfisk før. Meget tynde og sløve, men de lå der i 100-vis i solen på bunden, og ventede måske på at primærfødekæderne skulle gå i gang. Efter den skønne tur blev der budt på kaffe og chokolade i det Bornholmske hjem i bytte for en pose skrubber. På hjemvejen var vi forbi Kalas for at smage en is.

Turist for en weekend…

Lørdagens natdyk foregik i Salene bugten. Igen delte vi os, så 2 svømmede mod nord og 2 mod syd. Der var lidt længere mellem fiskene, men de var der. Vi så masser af nedgængere, men også nogle med størrelse og god form. Fiskene var ofte placeret i små områder, hvor der var masser af action. Der blev skudt forbi et par stykker, men da der kom en fisk svømmende med god størrelse lykkedes det endelig at placere et perfekt skud. Mer vil have mere, og med ønske om at fange endnu en fisk, blev der svømmet en del frem og tilbage. Efter ca. 3 timer i vandet var jeg blevet meget nedkølet.

Ja, man behøver jo ikke at gå tomhændet hjem…

På vej ind mødte jeg Henrik, der lige have set en mulig 7 kg HØ svømme forbi. Min stædighed tvang mig lige til en sidste tur, temmelig underafkølet var de andre flinke at hjælpe mig op til bilen med mit udstyr. Der blev landet 7 HØ delt på 4 uv-jægere.

En fantastisk tur med rare og dygtige uv-jægere. Turen ligger helt sikkert i den gode ende af uv-jagt ture.

Vi er klar til at komme igen!

Vi glæder os til næste gang Per vil have besøg på Bornholm og altid hyggeligt at mødes med Henrik og hans høje kvalifikationer som uv-jæger.

Jess