Ukendte vrag fra Rødvig d. 29/4 2018

Jeg blev ringet op af en god ven lørdag, og han spurte om vi skulle lege søndag, og med den vejrudsigt, skulle man være et skarn, hvis man sagde nej!

PPP på Østersøen

Bilen blev pakket og flasker fyldt lørdag, så jeg lige kunne sove en time mere. Søndag drog jeg mod Rødvig og Østersøen. Da jeg nåede frem, var min ven allerede klar ved slæbestedet, og mens vi hurtigt fik pakket båden, blev jeg spurgt om jeg ville på eventyr, eller dykke på kendte vrag. Jeg valgte eventyr.

Eventyret venter!

Der blev lagt en plan, PPP havde fået nogle sikre positioner af en lokal fisker ca. 15 sømil ude. Ude på vandet havde vi en del gamle dønninger, men ikke mere end vi kunne sejle ca. 22 knob uden at få vand ind. Der var en del havgus med ca.. 200 meter sigt.

Udstyret dykker jo ikke af sig selv…

Da vi nåede frem, fik vi et godt lodskud. Så i med Peter og jeg ventede spændt. Da der var gået ca. 30 min, og PPP ikke var kommet op endnu, var jeg sikker på, at det var et fint vrag.

Propellen på vraget

Efter ca. 45 min. kom han op og så glad ud! Det var et gammelt trævrag i rimelig stand, så i med mig og jeg blev positivt overasket! Sigt på ca. 20 meter. Vraget var fyldt med bornholmske sten, der var fine spanter og en 2 bladet propel på vraget. Der blev fundet flasker og noget lanterneglas, men ingen lanterne. Men den må jo være der.

Havblik…

Op i varmen igen, solen skinnede og det var blevet havblik. Lidt hurtig mad og videre til næste nye vrag. Samme turnus, men denne gang skulle PPP havde harpun med, da han havde lovet Mette noget god mad. Inden jeg nåede at binde på bøjen, så jeg pludselig en flydende harpun, så efter den. Jeg fik den om bord, men uden spyd, så da Peter kom til overfladen, var jeg spændt på om han havde spyddet med og det havde han, så han blev glad over mir redningsaktion.

God sigt…

Så blev det mig og jeg lånte Peters harpun, så det var bare nedad, for jeg fik af vide, at der var masser af fine torsk. Og det var rigtig! Vraget var et fint vrag, men om det var et skib eller en arbejdsplatform vides ikke. Svømmede lidt rundt, da jeg så fisk, og så gik dræberen op i mig, og godt gemt nede i vraget i et hulrum, så jeg kæmpe fisken. Der blev lyst med den ene hånd og taget sigte med den anden og 1-2-3 fyr!

… efter mødet med Fars kniv

Det så ikke rigtig godt ud, men da jeg så begyndte at hive spyddet ind, var jeg ved at blive trukket ned i det sorte dyb. Yes der var bid! Kæmpede lidt med fisken, den var ikke vant til hadikappet men det måtte den lære og føle, da den fik fars kniv i skallen! Op til Peter og så var det mod havn i sol og fladt vand. I havn, pakke og sige farvel til en god ven, og så hjem.

Kan man ønske sig mere – bortset fra en citron…

Tak Peter for en god dag på vandet!

Ses! Søren B