Undervandsjagt Øresund – Ryggen 4/4

På en flot og solskinsrig forårsdag blev det gode skib Havtasken søsat i Skovshovedhavn. Mikkel var skipper og fik trænet med båden til det store speedbåds kørekort. 2 Havbasser og 2 gæster stævnede ud mod Ryggen for at træne til Scorpena Cup.

Mikkel i forgrunden og Middelgrunden i baggrunden

Ingen krabber, så torskene er stadigvæk ikke kommet op, men der stod nogle enkelte torsk og sov på tang og muslingerevene. Vi fik afprøvet lidt forskellige spots, og der var masser af store fladfisk, også med lidt tykkelse. Der blev set stenbidere, der havde travlt med at gøre kur, sjovt at observere dem.

En af dem, der har indstillet sigtekornet

Der blev skudt lidt torsk, masser af flade og nogle havde brug for at indstille sigtekornet, da de skød forbi. Der blev fridykket op til 10 meters dybde og vandet er stadigvæk dejligt forårs koldt. Sigten var meget svingende mellem 6 og 8 meter. Nogle steder oplevede vi svæv andre steder var bunden pakket ind i en dyne og andre steder med springlag. Nordhavnen blev også tjekket og vanen tro besøgte vi Johans vrag, det er flot men der er ikke fisk endnu.

En brat opvågning

Efter ca. 3 timer i vandet frøs Mikkel, og da han havde fanget fisk syntes han vi skulle hjem. Mikkel havde ikke medbragt tøj, så det var særligt at opleve ham på havnen, med et let håndklæde omkring sig og det samme da han stillede båden på plads i Farum.

Så er sæsonen rigtigt i gang

Super dejlig tur med solskin og dejligt sæsonen nu er startet.