Uv jagt. Kystens Perle 2/4

Morten Krarup og jeg var et smut i Øresund i dag. Mere præcist i Snekkersten ved Kystens perle. Der var høj blå himmel og dejlig klart vand.

Pletskud

Vinteren har dog ikke helt sluppet endnu, så man skal holde sig i solen under omklædningen. Men heldigvis var der kun en meget svag vind, så det var til at holde ud. Vi får grejet klar og bevæger os ned mod vandet. Her møder vi et par stangfiskere på jagt efter havørred. Vi snakker lidt med dem, får ønsket hinanden held og lykke, hvorefter Morten og jeg hopper i baljen. Vandet er 3-4 grader. Det mærker man tydeligt gennem hullet i sokken, men pyt, der skal jo jages. Vi går direkte ud på 4-6m vand og begynder at kigge efter de planlagte torsk. Herude skal man lige lidt ned, for at se bunden tydeligt. Efter et stykke tid hører jeg Mortens harpun og kort efter bliver der kaldt. Han har fundet en fin torsk (3 kg. renset) som stod og gemte sig op imod en sten. Den nye harpun som Morten havde med var vist hermed skudt ind ☺

Flad vand og nem adgang

Morten vælger at blive på de dybe, mens jeg søger helt ind til revet ved kysten i håb om at støde på en havørred. Det er desværre uden held. Det er dog utroligt flot med den gode sigtbarhed, så jeg nyder bare turen og udsigten inden jeg igen svømmer ud mod Morten.

Efter ca 1 time og 45 minutter er mine tæer temmelig følelsesløse og Mortens fingre ligeså, så vi svømmer mod kysten igen. Jeg får ikke set torsk i dag, og tror ikke Morten så andre end den han satte spydet i. Der var en del mindre flade, nogle af dem kunne måske være blevet til en hæderlig filet. Men ellers var der ikke meget liv i dag.

Oppe ved bilerne får vi hurtigt klædt om, får os en kop kaffe og de obligatoriske gifler (Jimmy’s regel nr. 1) inden vi kører hver til sit igen med det store jeg-har-været-ude-at-uv-jage-smil på.
Se at komme i vandet i Øresund, det er supergodt lige nu. Jeg tager selv ud igen snart – skal bare lige have et par nye sokker først 😉.

Mads Ejrnæs Tønder