Langfredag på Robert

9 mand kunne vi stuve sammen i båden på denne solbeskinnede langfredag.

På vej i fantastisk vejr!

Mens vi tænkte over hvordan Jesus lod sig korsfæste for vores skyldnere (forfatteren er fra Jylland – og kasserer! red.), sejlede rakkerpakket over det flade Øresund mod Robert; fem Havbasser, et dobbelt-medlem, to fra Allerød og en enkelt hangaround.

Det er længe siden vi har set solen…

Dykkerplanen blev udstukket af dykkerleden. Kim bandt på og fik selskab af Peter. De brugte vidst det meste af deres dykkertid på den opgave. Strøm; et lod, der ikke helt lå hvor det burde; og noget garn besværliggjorde det for dem.

Der var tusindvis af rejer

Kenneth og Henning fulgte efter. De havde travlt, for Henning skulle nå til påskefrokost klokken 15. Jeg agerede backuplygte for Bjørn, der havde et anstrengt forhold til sin egen lygte efter forrige dyk – det endte godt.

Troldhummeren er stadigvæk ved og i lønningen i bagbords side

Jeg tog en ganske rolig nedstigning for at passe lidt på mit øre, der nu er helet efter sidste tur i UV-Rugby bassinet.

Alt får en ende, her er de første på vej op igen…

På bunden gik der en strøm på tværs af vraget. Lige niveauet over hvad der var rigtig komfortabelt – især kombineret med de garnrester der nu engang er på vraget (en dag må vi få taget os sammen og skåret det værste af det fri). Men med lidt snilde kunne man finde læ og nyde dykket.

Selv om foråret lader vente på sig, så er eremitkrebsene kåde

Vi rundede broen og agten et par gange og hilste på dyrelivet, der var som det skal være. Et par små rødtunger og andre flade, en stor død torsk i et net, snegle i mangefold, sandkrabber, troldhummeren på sin plads og diverse hvirvelløst.

Diverse hvirvelløst

Efter en god halv times sjov i det fem grader varme bundvand, var det tid til at blive kølet lidt ned i de kun to grader varme overfladevand.

Så er vi ved at være oppe alle sammen

Jeg mødte Steffen lige ved påbindingen; overhalede Nicolai og Kasper fra Allerød på deco; og efterlod Bjørn på tovet – og det var vist endda ikke første gang han blev efterladt.

Solen var dagens bedste dykkeroplevelse – næst efter Underberg

I båden var solen fremme og humøret højt – Underbergerne kom frem, og inden længe var vi alle samlet igen og speedbådsaspirant Henning sejlede os i havn, alt imens håbet om at nå til påskefrokost svandt.

Dennis