Eisfish d. 21/1 2018

Så var det blevet søndag og meget fint vejr, en smule koldt, men ingen vind, så det var med at komme ud over stepperne til årets første dyk for mit vedkommende. Der havde været en del tilmeldinger, måske’er og ”jeg kommer nok”, så jeg kørte hjemmefra 7:30 og regnede med at jeg havde god tid, men fuck! Jeg tabte igen.

Vejrudsigten fejlede bestemt ikke noget

Der var løbet afmeldinger ind fra flere. Nogen havde ondt i hovedet (måske tømmermænd?), nogen havde det bare i munden og nogen skulle måske på arbejde. Nåh, men vi endte på 3 friske fyre: Dennis, Kenneth K og Søren B. Vi blev enige om Eisfish og Gilleleje Havn.

Der var fin plads i havnen (og i båden), og der blev pakket og så af sted med Dennis som kaptajn (ellers min titel), men det gik fint der ud af med ca. 30 kn.

Der var god plads alle steder…

Skide godt, vraget blev fundet på rigtig fin vis, og vi blev enige om at Dennis skulle binde på, og så skulle Kenneth i efter og jeg fik rollen at binde af. I med Dennis. Der var en lille smule strøm, men ingen ting af betydning. Så var det Kenneths tur. Han tog flasker på da jeg så spurgte om han ikke osse skulle have bly på, så af med lortet igen og forfra og så i med ham.

Sigten var ikke umulig…

Efter godt 40 min kom Dennis til syne med en sæk med noget at spise og en våd tørhandske. Der var gået hul på den, da han skulle binde på.

Aftensmaden er sikret

Lidt efter kom Kenneth og så var det i med mig, der ikke havde været i vandet siden 17/9 2017, men det gik fint ned i dybet og da jeg nåede kæden, tænkte jeg – hvor er jeg på vraget?

Nøgensnegle er der altid

Men det var ca. midt på styrbords side. Sigten var ca. 2-3 meter, men ellers var det fint nok. 28 min. Med nøgensnegle, krabber og lidt torsk og så op i det kolde.

Hvor er grønsagerne?

Øv, øv – andet dykket blev på samme vrag, men jeg havde heldigvis kun en flaske, og Dennis var våd, så kranmanden måtte klare sig selv, han skal jo lære det! Vi blev enige om, at hvis han sad fast, så skulle han sende en bøje op, og så ville jeg måske sende Dennis ned.

Der gemmer sig lidt guf på vraget

Der er altid krabber på Eisfish

Men han klarede skærene og kom op igen, og så gik det mod havnen. Alt var godt, men osse lidt koldt. Vi fik pakket bil og så hjem i garagen.

Tak for en dejlig dag drenge, vi ses i vandet!

Søren