Robert 25/11

Vi var fire mand, der stod og ventede på PIV i Allans båd i Rungsted. Piv kom ikke, og mente i øvrigt ikke at han havde meldt sig til. Vi kom afsted mod Robert, hvor vi havde en vigtig opmålingsopgave, idet Lille Jensen havde udstedt dusør på sigt over en meter. En dusør det kunne indløses til aftenens julefrokost.

Sigtmåling

Sejlturen gik med at brokke sig over lidt af hvert, herunder rebreatherdykkere og myndigheder, mens vi havde følgeskab af et par marsvin.

Snart klar til turen i dybet

På positionen blev lod og bøje kastet og jeg fulgte efter. Loddet stod lige akkurat indenfor rælingen, med kæden halvejs viklet om en af de tilbageværende ballustre fra søgelænderet. Dermed tog det ikke mange øjeblikke at få bundet færdigt og sende flåddet til overfladen.

Troldhummer ved rælingen

Sigten var i hvert fald god nok til at der ventede præmie senere på dagen, så med et lille smil på læben, og en voksende tørst, begav jeg mig rundt om agten, og studere nødrattet, hele vejen frem til stævnen langs styrbord side. I stævnen lå der en sovende torsk. Jeg gjorde et forsøg på at redde den fra at komme til at hænge ved siden af sine artsfæller i et af de mange efterladte net, der stadig er på vraget. Min mission lykkedes ikke, og torsken svømmer stadig rundt dernede, men risiko for liv og legeme. Sigten blev dog lokalt, og meget pludseligt, reduceret til rundt regnet ingenting.

Der er altid nøgensnegle, hvis man gider se efter dem

Tilbage ved bundtovet mødte jeg Thomas, i færd med at præcisionsbestemme sigten. Efter 40 min i det varme bundvand, kom tiden til at drible op ad tovet og hænge lidt til tørre i det meget kolde overfladevand. 7 grader – det kan overraske at vi kan holde til at dykke om vinteren også.

Thomas gjorde den fri, Kim tog billeder af den, Allan tog den med op og Dennis spiste den…

I båden var Allan ved at gøre klar, og kunne, i solskin, berette om både havørne og tåge så tæt så de ikke kunne se stævnen af båden fra styrehuset.

Tågedisen kom og gik…

–5 min senere

Han røg dog snart over bord for at binde af en halv times tid senere.

Der udveksles køkkentricks

Allan havde befriet en stor taskekrabbe fra et net, og donerede den til mig – krabbens glæde over frihenden blev kort, idet den ganske få timer senere blev til en aldeles velsmagende fiskesuppe.

Havørne

Da vi alle igen var samlet i båden, blev der gjort klart skib og brokkeriet genoptaget. Vi forsøgte at holde lidt forfest, så vi kunne blive klar til julefrokosten – men det gik nu ikke så galt, selvom der blev gjort indhug i både underberg- og øldepoterne. Bestemt hyggeligt, men de klirrende bilnøgler tog alligevel toppen af stemningen. Tågen kom igen, men heldigvis lå havnen der hvor den altid har ligget, og det lykkedes endda at ramme indsejlingen.

Havn i sigte

I havnen blev jeg modtaget af kone og barn, der stod og ventede på molen. De var gået til havnen og ville gerne have et lift hjem.

Dennis