Emil Rezlaff d. 10/9 2017

Mens orkanen Irma hærger Caribien og Florida, var vi 7 der var klar til at dykke i et vindhul en søndag, hvor vi skulle på noget der lignede et tirsdagsdyk – en tur ud fra Helsingør og et enkelt dyk. Vi blev hurtigt 6, da en af de mest dykkende dykkere hellere ville klippe hæk, og en anden meldte fra pga. helbredet. Så var vi 5, der ville udnytte, at det ikke regnede og var vejr til dyk.

Eremitkrebsene er der altid

Af sted kl. 9 og da der for tiden er en okay sigt i Øresund, valgte vi Emil, hvor man mange gange ikke er klar over om man er på styrbord, bagbord eller bare nede ved bunden af vraget. Det kræver god sigt, hvis man skal have noget ud af det. Der var heldigvis en udmærket sigt, og Thomas blev sendt i baljen kl. 10:26 for at binde på i et næsten strømfrit hav. Det skulle jo gå lidt hurtigt, fordi vi kunne vente blæst og strøm. Så inden der var gjort fast kom Kim i baljen, og jeg gled ned af tovet så snart, der var gjort fast. Rigtig god sigt helt på toppen af broen og mulighed for at gå på opdagelse i hele vraget. Jeg tjekkede computeren, masser af luft på 2×10 liter, nitrox 33 og 25 meters dybde. Endelig kunne jeg komme rigtig rundt på alle delene af Emil.

Nøgensnegle er der også altid!

Efter en resultatløs søgen efter torsk på hovedbygningen, tjekkede jeg lige computeren. Den var gået i error, så hvad gør man, når der er luft på flaskerne og lang tid til deko? Ahh det bedste er nok at svømme til tovet og op. Allerede ved 20 meter virkede computeren og gav mig en ny starttid med 140 bar på flaskerne.

Der var kun få rødtunger

Jeg lagde harpunen ved tovet og svømmede rundt som turist og så lige pludselig en ny verden, der ikke handlede om viftende fiskehaler på kommende skudofre. Nå, man skal jo ikke lege for meget dykkertabel guru, så efter 15 minutter og 100 bar tilbage gik det op, hvor Thomas og Kim nu var alene i båden, mens Piv og Steffen var gået ned. Så timingen var nok udmærket, og jeg fik ingen tur i tanken.

Der var sol det meste af tiden

Da Piv og Steffen kom op var vinden og strømmen blevet stærkere, og vi rykkede til Farum efter en god morgenudflugt, der nok godt kunne konkurrere med græsslåning og hækkeklipning i Kokkedal.

Alle oppe og hjemad i den friske modvind

Tak for turen.

Rene