S.S. Emil R. Rezlaff d. 28/8 2017

Afgang fra Farum ved 16-tiden med kurs mod Helsingør, hvor vi, praktisk taget, var alene på havnen, så båden kom hurtigt  i vandet. Og så skulle destinationen indtastes. Jeg foreslog Emil, til afveksling for Otto, for der har vi været en del gange i år, og efter lidt diskussion , fik jeg min vilje.

Kronborg i solskon

Og den gode sigt, der er i øjeblikket passer fint til Emil, der er lidt sværere at navigere rundt på. Vinden var nogenlunde svag, men der løb en frisk nordgående strøm, så det varede lidt inden vi fik kastret loddet. Og derefter blev Allan kastet i vandet, og vi kunne herefter vente en halv snes minutter, før Juhl og kort efter jeg, hoppede i. Søren valgte at stå over pga. strømmen.

Allan er først i!

Strømmen var ca. en knob i overfladen og den holdt ned til ca. 15 meters dybde, hvor det stilnede af og strømmen vendte, men den var svag på vraget. Min feederslange var igen hoppet af, da jeg sprang i, men jeg gad ikke rode med det oppe i strømmen, så jeg fortsatte nedad bundtovet. Her lå Juhl og rodede med harpunen ved bundtovet, så han kunne passende montere min feederslag igen. Det er nu mere behageligt, når man kan bevæge sig.

Sigten på vraget var glimrende – vel nærmere 10 meter – så det var nemt at orientere sig på vraget og man kunne nå hele vraget rundt på de 40 minutter, jeg tildelte mig selv.

Pyntekrabbe ed højt hår

Der var mange taskekrabber, kun få og mindre torsk, ingen rødtunger, men der var en stor og noget skrammet sortvels, der lignede en, der var undsluppet et angreb fra en større fisk.

Sky og skrammet sortvels

Men ikke meget nyt, vraget ændrer sig ikke så meget fra gang til gang, men rart at se det igen. Ved bundtovet mødte jeg Piv, der skulle have sin tur rundt på vraget.

Vejret var ganske behageligt.

Oppe i solskinnet var det bare at vente på PIV og se på de besynderlige fartøjer, der sejlede meget tæt på os. Det gjorde såmænd også mens vi var nede, det var som at dykke i Kronborgdybet under færgerne i gamle dage.

Mange store skibe kom helt tæt på. Og det kunne høres dernede…

Og vi var tidligt tilbage i havnen, eller i hvert fald før det blev helt mørkt.

Så overlevede vi endnu en gang!

Kim R