S.S. Birgit d. 19/8 2017

Vejret har ikke helt spillet med på holdet i sommer, men det så ud til, at det kunne være muligt at komme ud på tur tidlig lørdag morgen (kl. 8:00 er ikke tidligt! red), inden blæseren igen satte ind for fulde drøn omkring middagstid. Derfor mødtes Kim, Steffen, Peter, Henning, Charlotte og undertegnede alt for tidlig lørdag morgen og kom af gårde fra Farum allerede lidt efter 8.

Hyggesludder og en pils mens vi venter på ungdommen.

Vi smed båden i vandet i Helsingør og satte GPS’en på S.S. Birgit, mest fordi de sidste mange tirsdagsdyk jo har været på Otto.

Kim gør klar i dejligt lunt vejr

Vel fremme fik vi hurtigt slag på vraget og smed loddet i på sydsiden af vraget for strømmen skulle efter sigende være nordgående på bunden.

Charlotte og Henning ser tilsyneladende frem til dagens dyk

Kim hoppede i og bandt på, og Peter fulgte efter, inden vi hev bøjen op og bandt båden fast.

Cellulosefibrene sidder rundt omring…

Derefter kom Henning og jeg i vandet og kunne bekræfte, at der ikke var strøm i overfladen, men at der var god sigt nede på vraget. Så der blev brugt lidt mere luft end normalt, til gengæld var sigten upåklagelig.

Rødtunger under pladerne på bunden…

Der skulle efter sigende have været en del torsk nede på siden og inde i vraget, men dem så vi to grønne ikke noget til. Derimod var der masser af slangestjerner, og de er jo altid fine.

Der var klynger af slangestjerne overalt – Her er en Dødemandshånd omklamret….

Henning havde som noget nyt sin iPhone med ned. Man ved jo aldrig; det kunne jo være man gik glip af noget. Dog er jeg ikke sikker på om der er 4G dækning på 25 meter, men det kan Henning måske fortælle om nu.

Nogen kan ikke undvære deres iPhone, og så kan man jo lige tjekke Facebook mens man hænger på tovet,

Da vi kom op i båden var Charlotte og Steffen ved at gøre klar, så der gik lige et par minutter, inden jeg måtte komme op.

Side-mount over siden…

Trådnøgensnegle – en af flere arter på vraget

Men da de kom i vandet, kunne jeg omsider få mit grej af og svale struben med en bajer. Klokken var jo blevet næsten 11, så det var på høje tid. Og ja Peter – min taske er pink (som en nøgensnegl! red.), men jeg drikker altså ikke te!

Lille-bitte violet trådnøgensnegl

Kvastsnegl – nemmest at se, når den ikke kan gemme sig…

 Mens de to unge var i havet, kunne vi konstatere at vinden tog til, og da vi satte næsen hjemover var der en del hvidt på bølgerne, så vi tog den helt med ro og fik en hyggetur ind til havnen.

Foråret er ikke forbi for alle…

Masser af farvestrålnde  rejer!

Vi kunne så konkludere, at det havde været en dejlig lørdag formiddag og en god ide at komme tidligt ud, mens vejret var til det.

Æggene af nøgensnegle flagrede i strømmen

Jørgen