Anemonevraget med gæster d. 9/7 2017

Vejrudsigten i dagene op til så rigtig fin ud, Havbasserne havde inviteret til gæstedag og der var ikke mindre end 8 basser og 5 gæster på listen til søndag morgen. Men som dagen nærmede sig så det ud til at vinden ville tage til, turen blev lørdag udsat, først til kl. 12.00 og senere lørdag til kl. 14.00 fra klubben.

Nøgensneglene sikrer bestanden til næste år…

Det endte med 4 basser og 4 gæster ”næsten” fladt vand og solskin. Turen blev aftalt til Anemone vraget der har en max. dybde på ca. 25 meter, så alle faktorer var tilstede for at få et nemt og komfortabelt dyk, så alle kunne sikres en god oplevelse.

Da vi nåede vraget lå der et hold fra Roskilde, de havde først havde været på Robert, for så at slutte på Anemonevraget. De berettede om dårlig sigt på henholdsvis en ½ og én meter. De havde stadig to i vandet, så vi holdt os lidt på afstand og gjorde klar.

Masser af farvestrålnde anemoner…

Dennis skulle binde på, da han var i tøjet forsøgte Steffen at finde vraget, Dennis kom hurtigt op igen, han påstod der manglede et vrag. I andet forsøg så vi ikke mere til Dennis, hvilket var en lettelse…. ..  ikke bogstaveligt, men da det så formodes at der er bundet på og vi andre kunne gøre klar.

Det blev hurtigt lavet 3 hold der gjorde klar to og to, vi gik i vandet efterhånden som vi blev klar.

Der er mange forskellige “frisurer” på nøgensneglene!

Sigten var rigtig fin over springlaget ned til omkring 10 meter, så kom der lidt algesuppe og endelig springlaget. Under springlaget var sigten bedre end forventet, jeg fandt 3-4 meter ovenpå vraget og ned til et par meter på bunden.

Trådnøgensnegl

Efter et par tidligere dyk hvor en efterfølgende hovedrengøring af dragt og underdragt har været påkrævet, var det med stor spænding at afprøve den nyindkøbte forsyning af uridomer. De holdt tæt og dykket blev så meget mere behageligt, og som bonus var der sikret en plads (inde) i bilen hjem.

Beklædningen på Anemonevraget, er… ja, anemoner, nøgensnegle, søstjerner i alle størrelser, småfisk og muslinger. Søren fandt en lille slangelignende orm, måske noget medbragt.

Sky reje…

Det blev for mit og min gæst Kim´s vedkommende til to ture rundt på vraget, nede og oppe i et besindigt tempo, med plads til indtryk. Der hvor der plejer at stå store torsk var der ingen, måske fordi det ikke var muligt at lyse så langt ind under vraget på grund af sigten. Der kan selvfølgelig også have været nogle sultne basser forbi og tyndet ud i bestanden.

Efter ca. 35 minutter var min tid gået, hvis jeg ikke skulle straffes på tovet, og da min makker også havde set hvad det behagede ham, vendte vi tilbage til tovet.

Man behøver ikke at stresse på en dykketur!!

Vel oppe i båden igen, gik snakken, det var dejlig begejstrende snak. Sidste mand i vandet var Steffen der skulle binde af. Vi andre hyggede os med oplevelsen, medbragt mad, lidt øl og vand, alt sammen nydt i strålende solskin, roligt vand og godt selskab.

Sol på de heldige, der var af sted!

Steffen fik bundet af og turen gik hjem til havnen, hvor der blev læsset af pakket sammen og der ventede en stor is.

Sikker kurs hjemad mod den store is…

Tak for en dejlig eftermiddag til alle, specielt til vore gæster.

Jan Overgaard