Indfødsretten 4/7

Diver below

Det lignede egentlig ikke helt dykkervejr men Dennis havde overbevist mig om at vi holdt fast i tirsdagsdyk og prøvede at liste ud.

Fremmødt ved garagen var Dennis, Carsten og jeg dog alligevel ved at droppe det og køre hjem da vi kiggede vindkort igen. Vi øjnede dog en mulighed i det sydlige øresund og greb muligheden for at sejle på Indfødsretten fra Skovshoved Havn. Carsten og jeg havde begge været der i dårlig sigt og Dennis aldrig så det var en fin destination. Vi satte kursen med Skovshovede hvor vi fandt deres nye slæbested. Vi fik smidt båden i vandet og kom i tøjet – eller det vil sige at Carsten faktisk bare blev i tøjet og hoppede i dragten for han havde glemt inderdragten i Farum…..

Vi stod ud af havnen omgivet af robåde og kajakker og satte kursen mod Middelgrundsfortet med vinden og nogen pænt store bølger i ryggen – heldigvis var der kort derned og båden var let så ingen blev vist våde.

Ungdommens mod i sjælden havn

På positionen fik vi hurtigt smidt bøjen og Dennis gjorde klar – der var pæne bølger og vi var glade for at vi ikke var sejlet fra Helsingør hvor vinden havde stået ned fra Kattegat hele dagen…

I med Dennis, vente de obligatoriske 10 minutter og så binde på.

Der er kun 15-18m dybt på vraget så vi havde god tid før Dennis ville indfinde sig igen – vi delte et par colaer og betragtede de mange sejlskibe der havde gode forhold med rigeligt vind.

Efter 45-50 minutter poppede Dennis’ bøje pludselig op  10-15m foran os – det var lidt ærgerligt da vi straks forventede dårlig sigt på vraget. Han var dog ikke længere væk end at han drev direkte ind i bundtorvet på vej op.

I båden kunne han dog heldigvis berette om OK sigt – men han mente nu at vi var bundet på i en jernpind end 10-15m uden for vraget og havde ikke kunne finde tilbage.

Carsten og jeg kittede op og hoppede i – jeg udrustet med linehjul så jeg kunne forbinde ”jernpinden” med vraget.

Da jeg landede på bunden lidt før Carsten var sigten fin – 3-4m vel og ”jernpinden” var en kanon – jeg bandt linehjulet fast og drev lidt med strømmen mens jeg øvede mine techskills og huleskills og bandt linen fast i alt jeg kunne finde. Carsten stødte til og hurtigt fandt vi vraget – eller dvs. efter lidt tid gik det op for os at vi hele tiden havde været på vraget ide at kanonen vi var bundet på lå midt i vraget.

Der er ikke voldsomt meget tilbage af vraget – det ligger som en sandbanke hvor man kan følge resterne af spanterne hele vejen rundt – ind i mellem ligger der så en hel del store kanoner – nogen står fint op i vandet mens andre ligger begravet i sandet. Så snart man bevæger sig væk fra vraget bliver bunden til blød slam og sigten dårlig. Der var en lille smule nordgående strøm og det var som om at det varierede en del hvor meget slam strømmen trak med op over vraget. Hele vraget er meget fint begroet med hydroider og det lykkedes også at finde en enkelt nøgensnegl. Dennis havde set en del store ulke men dem kunne jeg ikke finde – til gengæld var der mange krabber og et par enkelte forkølede torsk. Carsten og jeg svømmede rundt, frem og tilbage op og ned og selvom det er lidt en rodebunke og sigten nede ved spanterne kun var ca. 2-3 m mens den måske var 3-4m på toppen af vraget så fik vi et fint dyk på en times tid. Dennis havde frigjort et anker som jeg slæbte tilbage til bundtorvet og satte på bundklodsen da jeg gik op.

Stadig lyst.. lidt endnu

Vel oppe i båden var der smil og godt humør – måske lige bortset fra Dennis der skulle hive et ekstra anker med 5m kæde på op. Vinden havde lagt sigt markant og vi delte 3 øl mens vi tøffede langsomt mod Skovshoved – da øllene var tomme var vandet blevet fladt og vi kunne også lige ramme de 40 knob på vejen ind. Derefter stod den bare på afrigning, afregning og afmønstring – tak for en god tur!