Juledyk i Furesøen d. 24/12 2016

Dykket juleaften havde gennem lang tid været i fare for aflysning pga. stormvarsel og trusler om regn, men da juleaften endelig kom, var vejret solrigt og med relativt rolige vindforhold.

Julen er reddet!

Om de var det gode vejr, eller udsigten til at mødes med gode kammerater skal være usagt, men der var mange denne juleaftensdag.

Der er kø på det tørre

Hvor mange var svært at tælle, men hvis vi tæller hundene med så var vi vel godt et halvt hundrede, der var mødt op.

Er det mon en kuglegrill?

Normalt holder vi jo fast i traditionerne, men vi bliver jo af og til udfordret af debutanterne, så dette års æbleskiver skulle grilles on-site og ikke blot leveres i en termoboks.

Julehygge

Smart nok, når vi har Juhl til at holde bålet i gang og vende ”kuglerne”. Det var efter sigende en bragende succes, og sikkert ikke sidste gang denne metode anvendes, men den går nok ikke i svømmehallen.

Der var krebs…

Nu var formålet med juledykket jo at få tjekket krebsebestanden, mens vandt var klart, og så få fat på Cognac-nissen, som jo ofte er på spil i dagene op til jul, og dette år var ingen undtagelse.

Man skal se godt efter uder rødder og betonklodser…

Der var krebs, ikke mange, men dog flere end vi har evnet at finde i sensommeren, og nissen, han blev eftersøgt i øst og vest og nord, men i år skjulte han sig godt.

Krebsene gør som nissen – stikker af!

Så godt at plan B var ved at blive effektueret, for Manley var den sidste, der så nissen, og han havde måske en ide om, hvor der skulle ledes.

Plan B på vej…

Men en noget afkølet kasserer blev i vandet til cognacen – og nissen – var fundet og bragt på land.

Endelig!

Der var også lige tid til at teste et par dragt-reparationer – Lottes nye lynlås holdt vandet ude…

Den nye lynlås holder tæt!

Kaspers dragt holdt vandet inde…

Han kom da i vandet!

Herefter var det, som det er hvert år, julefreden sænker sig, mens æbleskiver og varm cacao holder kulden på afstand. Cognacen var vel mest til pynt, men den fordampede alligevel hurtigt.

Om lidt får vi travlt…

Efter en god times tid gik folk hver til sit, og julefreden indfandt sig igen over Naturskolens bålplads. Krigene blev flyttet tilbage i de små hjems køkkener, hvor travlheden ikke var blevet mindre af, at folk havde brugt hele formiddagen ved søen…

Glædelig jul og godt nytår!

Kim R