S.S. Otto

27/32015

Turberetning fra Otto Efter at jeg prøvede at være med Havbasserne på tur til Livlig og Hven Vest i søndags, fik to dejlige dyk, snakkede jeg med Steffen, og han foreslog jeg kunne komme på mailinglisten så kunne jeg prøve at tage med på et par ture og se hvordan det foregår i Havbasserne.

Forventningens glæde er ikke den mindste…

Så jeg kom på mailing listen og sørme om ikke der lige dukkede en tur op i begyndelsen af påskeferien, lidt tidligt i forhold til arbejdet, men jeg nåede efter et par ture rundt ad ensrettede veje og “kyndig” vejledning fra GPS’en havnen 1 min i afgangstid. Fik læsset alt udstyret af og fik lidt hjælp til at få det slæbt i båden, der sejlede, da jeg kom om bord.Det var effektivt, Allan havde været forbi Otto og smidt et lod og en bøje. Jeg nåede kun lige i tørdragten inden vi var fremme og Piv hoppede i og bandt på.Vi var Malte, der også var gæst i søndags, Søren, Steffen, Piv, Allan og mig selv. Da jeg er relativ ny i dykning og det var første gang på så dybt et vrag i Danmark, var jeg glad for at kunne dykke med Søren.

Der er ikke mange bølger

Vi hoppede i, der var kraftig strøm så der var rigget et tov til bundtovet og vi måtte holde rimelig godt fast i tovet hele vejen ned. Allerede på vej ned mærker jeg vandet trænge ind i mine “tørre” handsker og fornemmer, modsat Piv, godt at vandet er rimelig koldt cirka 5 grader. Piv resonerer sig til det var en asen og masen med at få bundet bundtovet på, der nok havde gjort at han syntes der var varmere på bunden.Vi får en tur rundt og jeg må sige, det er en helt ny verden at opleve et vrag på den her dybde i Danmark for mig. Vi svømmer rundt, jeg får da spottet nogle fladfisk og følger ellers bare med på turen rundt. På et tidspunkt bliver jeg taget af en strøm og presset lidt op i vandsøjlen, jeg er åbenbart lidt let og har lidt sværet ved at komme ned, så får signaleret til Søren, at jeg er mest klar på at vi finder bundtovet og finder op igen, mens jeg holder fast for ikke at stige op. Vi kommer stille og roligt op.

En glad dykker

Da vi kommer op siger Piv var det ikke et lidt kort dyk? jeg finder ud af jeg skulle havde noget mere bly på. Så er Allen klar og siger vi ses om en halv time og hopper i.

Så skal Allan lige have sin tur!

Efter en times tid i overfladen, hvor det er dejligt stille, skal vi til gøre os klar til andet dyk. Det bliver Søren og mig først, Steffen lidt efter. Efter 15 min på bunden tager jeg turen op ad bundtovet og Søren og Steffen bliver dernede lidt længere og og binder af.

Så kan de lære det!

Det tager lige lidt længere tid end aftalt, mest fordi vi var lidt sløve til at komme i vandet, så Allan tager stigen op og siger, vi aftalte vi sejlede ind kl 18, det er vel den eneste måde de lærer at overholde en aftale. Det ville måske være lidt kedeligt at komme op og kun have en bøje og ingen båd, så det blev ved snakken, mens vi fik skiftet og fik lidt varme inde i styrhuset på Allans båd.

Han nåede det lige

Det giver varmen at stå inde i “Lummer-skuden”

Alle havde nogle dejlige dyk, nogen havde mere overskud til at studere dyrelivet og havde set en masse. Det var effektiv dykning og en god begyndelse på Påsken som desværre byder på en del blæsevejr som det ser ud lige p.t.Klaus