Hvenprammen 8/3

8/3 2015

Beretning fra Basse-tur til Hven-prammen Med: Dennis, Kim, Søren, Niels, EskilPå en smuk søndag med høj sol, blå himmel og moderat vestenvind mødtes en flok basser med hang til saltvand i Farum. Usikkerheden bredte sig, da det viste sig at Juhl, som skulle være trækkerdreng, havde pådraget sig en slem alkoholforgiftning og ikke mødte op.Jyden viste sig dog et være stærk og sej, også til at trække – så forårets første tur i Havgassen blev en realitet !Destinationen blev valgt til Hven-prammen, for at få læ af land.

Kaptajnen går om bord!

Afsted det gik til Rungsted, båden kom i vandet, Søren førte båden og fandt Prammen på ingen tid. Vejret på vandet var smukt og med meget lidt sø.Så begyndte uregelmæssighederne ellers: Kim skulle binde på, men manometeret var utæt, og Dennis hoppede i i stedet. Eskil havde værktøj og pakninger med, så manometret kunne fixes, men lygte og computer lå i bilen. Der var ikke dykkerflag med. Søren havde ikke lygte med, og hans helt nye Aladdin bredformat computer meldte fejl og løb tør for strøm med det samme, så han kom op efter 10min.

Kvast-sneglene har travlt på denne årstid

Pyntekrabbe

Kapløb mellem trådnøgensnegl og søstjerne

Det er også forår for eremitkrebsene

Søanemone

Alle andre fik et dejligt dyk, med et begrænset sigt på 1½m, men Prammen var smuk med nudier, sønelliker, anemoner, søpindsvin og meget andet liv. Kim meldte for en gang skyld ikke om utæt dragt, og der var stor glæde over at være ude i det smukke vejr.

Så skal der lige rigges af…

…båden op!

Tilbage i havnen kunne man se at mange andre havde fundet ud af at det var smukt vejr. Havnen var fuld af ny-udsprungne piger (lagde ikke mærke til om der var mænd) og biler der ledte efter en parkeringsplads.

Og så lige det sidste!

Niels fik på en eller anden magisk måde kassen med hænger vendt på sydmolen og fik vist hvorfor det hedder en jyde-krog. Dennis, Niels og Søren tog kassen hjem til Farum og riggede af. En dejlig tur i smukt vejr. Eskil