Havets Dronning på Hven

27/5-2012

Ven i Havets DronningHavde skrevet ud på Lises mail om dyk på Libra lørdag som i stedet blev en Østersøtur på Undine (læs om den andet steds), at jeg nok ikke ville være klar (bagstiv – pivstiv) lørdag efter 50 års fødselsdag fredag (altså ikke min egen), om vi ikke skulle sats på klubdyk søndag når nu vejet ville være til det. Søren og Steffen melde sig med det samme og Kim kan man altid regne med. Og ja det var bare super vejer!!! Mødet Søren lidt i 8.00. Køre båd ud og fylde flasker og en forventningsfuld snak om vejet mindst var til Kronprinsen eller ligende. Steffen dukkede op lidt efter og til sidst kom Kim. Tiden gik, men ingen trækker m/k. Hmmmmmmmmmmmm fuck! kan det virkelig passe. Kl. ca. 8.30 ringede/sms’ede vi til de trækker vi ikke havde hørt fra eller ikke vise hvor var. Men ak uden resultat. Ingen trækker gad dykke. Det var nok arbejde heller haven og lille mors støvsuge der trak 🙁 Dykke skulle vi;-) En to tre var gummi samlet og af sted til Rungsted havn for en fiske tur ud for campingpladsen på Ven. Pakke pakke og af sted til Ven i næsten havblik. Kun lidt irriterende kølvandsbølger fra både der ikke var der – mærkeligt!

Over sundetOver sundet

Anker op ved den sødlige ende af campingpladsen, ikke ret langt fra båd/badebroen som har lidt en krank skæbne i vinterens løb. Platformen var knækket og ligger underligt og stritter inde på stranden. I vandet sammen med Steffen. Super sigt ud til ca. 15 meter hvorefter sigten blev ringer og ringer. Ca. der omkring skiltes vores veje. Efter et tur ud på 20 meter, vor der absolut ikke var meget at finde og dårlig sigt, vente jeg om for at svømme tilbage på 8 – 12 meter. Her myldrede det med flade hvor nogle af dem blev hængene på midt søm . Steffen havde fundet mig igen eller var det omvendt – måske. Udover flade i alle størrelser var der også en del sort kutlinger, en enkelt stor torsk som ikke kunne lide at jeg tog den om halen, havkarusser og muslinger i masse vis. Efter en times tid var vi tilbage ved båden hvor Kim tog pænt imod os. Af med udstyret og op i båden. Lidt efter kom Søren med et sømfuld flade. I vandet med Kim. Og så var det bare om at nyde det dejlige solskin og hyggelige og sludre og vise vasse – hyggeligt var det.

Den nu sunde KaptainFriske dykkere

Tænk en gang, kaptajnen skulle ikke engang have en øl efter dykket. Det var noget med en æggeforgiftning fra Hollands sovsen i Lysekil som har føret til, at han siden har været på vand og brød. DET ER IKKE SUNDT!!!! Kim var tilbage efter en times tid med mættet fuld af flade. Op med ham og tøffe stille og roligt hjem over. Og mens vi tøffede af sted kom vi søreme forbi en sejlbåd hvor Rene Højer lige var kommet op med et sømfuld flade.

En Havbasse i sejlbådFin sejlbåd

Aaaaaa da vi kom fri af Ven var det blæst op med bølger fra syd øst. Sååå tøffe tøffe hjem ad gik det. I havn og pakke bil. Og så mødet vi søreme endnu en Havbasse. Det var Lennart der var ved at vaske sin onkels båd. Der var noget galt med ballasten som de havde været ud og undersøge/lege med. Hjem til Farum og læse af, afregne og tak for i dag og hjem og rense fisk. Ammmm de smagte godt :-))

Endnu en Havbassede er over alt

Lidt fladeLidt flade

Piv