Fasterlavn i Furesøen

22/2-2009

Beretning Havbassernes Fastelavns søndag 2009 Det var en lys, dejlig og lidt kold fastelavnsmorgen. Den vedvarende frost, der havde været gennem de seneste uger, havde sørget for en at der var kommet is på overfladen af Furesøen, og selv om den ikke var tyk nok til at kunne bære en rigtig Havbasse, så var det dog bedre end ingenting.

Der skulle arbejdes lidt for at komme i vandet

Nogle små størrelser ville også med  for at slå katten af tønden, og sådan noget gør man ikke uden at være klædt ud, og slet ikke, når man er 6 og 8 år. Alt i alt kunne vi mønstre 3 tøndeslagere med en ledsager, heraf dog kun den ene tøndeslager i vandet. Men ikke nok med det, så var der, for første gang i Havbassernes historie, kun en enkelt Havbasse i våddragt.

Næsten….

Alle deltagerne var allerede i vandet, da jeg kom frem, og alle de havbasser, der har lagt dykkerdragterne i mølpose, i hvert fald fastelavnssøndag, stod og kiggede på..Jeg kom også hurtigt i vandet, og blev akklimatiseret; tønden skulle ikke have mange slag for at ligne noget, der har været under behandling af et par Havbasser, og snart var der da heller ikke mere end et par tynde pinde tilbage; de holdt til gengæld stand. Det nåede at blive til 5-6 runder i havnebassinet, før den sidste pind røg i vandet, og minsandten om ikke det blev mig, der blev kattekonge.

Dernæst var det børnenes tur til at slå katten af tønden, og herefter var der kaffe, te og fastelavnsboller.

Lidt mere disciplin hos ungerne

Hilsen Henrik Drageflyver

Fastelavn i Furesøen 22. februar 2009  Fastelavn blev i år afviklet i forårsagtig varme med 6-8 °C i luften. Vandtemperaturen var lidt lavere, men når man kun stod på broen og kikkede på var det uden betydning.

Første mand igennem isen

Isen på Furesøen havde taget skade af den stigende temperatur og kunne ikke bære de deltagende dykkere, i hvert fald ikke alle, men det gjorde det nemmere at lave en våge til tøndeslagningen. På trods af at vågen nemt kunne udvides, valgte deltagerne at komme hinanden lidt ved, og vågen var underdimensioneret til de 14 dykkere. Men der var ingen der fik køllen i hovedet kun næsten, og i hvert fald ikke nok til det blødte.

En dejlig drinks

Vi havde set frem til fantasifulde udklædninger i år, og selv om udklædningerne ikke var vildt prangende for de flestes vedkommende, så var der mere fantasifuldhed og vilje i år, end sidste år, hvor Manleys sejrende bøllehat var genstand for heftig diskussion. Manley ville ikke risikere at få præmien to år i træk og dermed blive midtpunkt for en ny hetz, så han gennemførte seancen helt uden hat (og handsker) i år.

Solen kom frem et øjeblik

Ărets tønde var ekstraforstærket, og for en sikkerhedsskyld var der lidt byggeskum til at holde bunden på plads. Det viste sig meget hurtigt, at de svagarme, der var i vandet i år ikke kunne klare sig uden hjælp, og efter en halv times tid blev tønden sænket ned i vandet for at få ende på pinslerne. Status på denne langtrukne affære blev, at Lis blev bundkonge (ikke det værste for en dykker) og Henrik Drageflyver blev kattekonge.

Katte dronning og tilhørende konge

Efter de voksnes leg i vandet var det børnenes tur. Der var vanen tro opstilling på række i gangen ved Furesøbad, hvorefter der blev tævet løs på tønden med større eller mindre kraft. Børnetønden levede ikke længe, og børnenes dyst endte med, at Asbjørn blev bundkonge og Jeppe blev kattekonge med et slag, der var ved at gøre Henrik Rasmussen til invalid for livstid!

Katte dronning og tilhørende konge

Herefter skulle vi hylde vores helte, mens vi spiste fastelavnsboller i Sejlklubbens lokale. Vi var, stadigvæk traditionen tro, mange flere til fastelavnsboller end til tøndeslagning. Faktisk var vi så mange i år, der var ikke tilnærmelsesvis stole nok, men man kan jo ikke vinde hver gang!

Kaffe og fasterlavnsboller til de fremmødte

Ăret præmie for bedste udklædning gik til Teddi, den ene af de to, der reelt var klædt ud. I bedste klubånd var præmien noget med øl. Præmien for bedste udklædning i børneafdelingen gik til Teddis børn, og de blev sikret mod for lavt blodsukker i de nærmeste dage.

Masser af slik

Kim R. ikke den sidste!